Drifty ovládly královéhradecký závodní okruh

04.08.2014 15:38

Další z velice vydařených akcí se konala od pátku do neděle na závodním okruhu ve Festival parku na letišti v Hradci Králové. CZECHRING tentokrát hostil jeden ze závodů CZECH DIRFT SERIES, tedy závodů v driftech po půl kilometrové trati dosahující šířky v rozpětí mezi 12. až 16. metry. Na té jsou v některých zatáčkách vyznačené body, které závodník musí projet v co nejlepším driftu. V tom ovšem musí jet i po celé délce trati a každé srovnání svého automobilu do klasické polohy se trestá stržením bodů.

Celý program odstartoval již v pátek odpoledne, kdy se do areálu začaly sjíždět všechny závodní týmy. Následovali první tréninkové jízdy, ty trvaly až do podvečera. Večer byl na programu koncert AC/DC revival. Po necelém dvouhodinovém koncertu pak následky noční drifty pro zhruba stovku přihlížejících.

Druhý den, tedy v sobotu, už byly na programu první kvalifikační jízdy, které se odjížděly plynule znovu až do podvečerních hodin. I v sobotu v Hradci Králové panovalo velice slunečné počasí, což na zdejší okruh přilákalo velkou řadu přihlížejících, které podobné kousky viděli i poprvé. Na diváky pak večer čekala znovu večerní drift show, ovšem o hodně bohatší a větší, než v páteční večer.

Zlatý hřeb akce přišel v neděli, na řadě byly velice atraktivní battle drift jízdy, tedy jízdy dvou auto jedoucích blízko za sebou, přičemž vždy druhý kopíruje trať první vozu. I přes odpolední nepřízeň počasí, kdy se poslední druhá silnější kategorie jela celá na vodě se i poslední, třetí den, série, který byla zařazena do MČR v driftech, velice vydařila. Závodů se zúčastnily jak české, tak i polské týmy. Průběžné fotogalerie a videa se objevují na velice aktivní facebookové stránce – CZECH DRIFT SERIES. Více informací o závodech se dozbíte na www.DRIFTING.cz.