Hokejisté mladšího dorostu na začátku sezóny padli. Doma je těsně porazila Boleslav

31.08.2014 19:25

První periodu začali aktivněji domácí mladící, kteří mohli jít do vedení po šesti minutách hry. Povedená akce, na jejímž konci stál Jirásek, však Vích v bráně dokázal ramenem vytěsnit. Boleslav se postupně začala vyrovnávat aktivitě domácích, což také vedlo i k úvodní brance střetnutí. V 11. minutě nahazoval od modré Jan Tesař a milimetrová střela zaplula přímo do levého horního rohu domácí brány – 0:1.

Hradečtí to ale pochopitelně nevzdali a snažili se rychle srovnat, což také netrvalo dlouho. Nejprve sice brankář nebezpečnou dorážku Jiráska dokázal zlikvidovat, na následující akci ze 14. minuty byl ale už krátký. Václav Maršík stál pří střele od Matouše tak chytře, že dokázal puk jen lehce tečovat do protipohybu brankáře – 1:1.

Do kabin se ale Královským Lvům odcházelo ještě lépe. Ve 20. minutě nejdříve orazítkoval břevno Pažourkův pokus, puk se ale odrazil na hokejku aktivního Filipa Jiráska, který měl už s uklizením puku do odkryté brány lehkou práci – 2:1.

Druhá třetina příliš rozruchu nepřinesla, přesto se Boleslavi ale podařilo vyrovnat. Dokázala totiž v 25. minutě využít přesilovou hru, když od modré znovu napřáhl Jan Tesař a podobně, jako při první brance, propálil Koubu  – 2:2. Pár nebezpečných střel a závarů před malým brankovištěm si pak připsaly oba týmy, k výraznému ohrožení brány ale nedošlo.

O poznání lepší už byla poslední třetina. Nejdříve na začátku střílel těsně vedle tyče domácí Jonáš a následně ještě nepřesně dorážel Maršík.

Deset minut před konce zápasu se potvrdilo známé pravidlo nedáš – dostaneš. Nejdříve totiž do nadějné příležitosti ujížděl Pažourek, který poslal kotouč na volného Jiráska. Tomu však kotouč těsně před střelou přeskočil přes hůl. V 50. minutě, tedy o minuty později, však branka už padla, a to do domácí sítě. Povedená souhra, na jejímž konci stál Zděněk Křížek, poslala Bruslaře podruhé v zápase do jednobrankového vedení.

I přes velikou snahu domácích, z nichž měl asi největší příležitost Štohanzl, jenž osamocen před hostujícím brankářem poslal puk nad, si Středočeši nakonec odvezli tři body.