Jednadvacátý ročník CIAFu míří na letiště do Hradce Králové

02.09.2014 16:49

První víkend v září bude již tradičně patřit letecké přehlídce. Na AIR FEST tentokrát přiletí letecká technika nejméně z devíti zemí.

Z České republiky se předvede například legendární MIG - 15UTI, jenž našel svou domovskou základnu před nedávnem právě na královéhradeckém letišti.

Z Německa bude k vidění na statické ukázce Eurofighter Typhoon, dále se představí hned čtveřice letounů F-16, přičemž dva přiletí z Nizozemska a dva z Belgie. Z téže země se předvede i skupina The Red devils na čtyřech letounech SIAI – Marchetti. Ve skupinové akrobacii bude k vidění i skupina Baltic Bess na pěti letounech L-39 Albatros nebo bezmotorová show v podání Očovskí Bačovia ze Slovenska. Ze Srbska dorazí dva stroje Soko G-2  Galeb, kdy se jeden představí v letové a druhý na statické ukázce.

I letos bude zřízena speciální autobusová doprava, zpáteční jízdenka bude stát čtyřicet korun, zlevněná pak o dvacet méně. Podrobný rozpis najdete na webu akce ZDE.

Přehlídka se koná po oba víkendové dny, vždy od jedenácti do sedmnácti hodin, přičemž areál letiště bude otevřen již od osmé hodiny ranní.

Více informací na www.airshow.cz.