Martin Pláněk po generálce: Pořád to není ta hra, kterou bychom chtěli hrát

05.09.2014 23:12

Hokejisté Mountfieldu HK sehráli v pátek při příležitosti slavnostního otevření nově zrekonstruovaného stadionu generálku na Tipsport extraligu, která pro barvy Hradeckých odstartuje už příští pátek ve Vítkovicích. Straubing sice pod Bílou věží vyhrál, Martin Pláněk ale věří, že se hra Hradce do startu ligy vylepší.  

Martine, poslední utkání před sezónou nakonec moc dobře nedopadlo…
Bohužel, generálka se nám moc nepovedla. Pořád máme ale teoreticky ještě dost času na to, abychom to vypilovali.

Následující otázka trošku navazuje, když pomineme porážku, najdete už na hře nějaká větší pozitiva?
Vždycky tam je nějaké pozitivum, bohužel, když dostanete pět gólů, tak se to hledá špatně. My si ale v pondělí sedneme a ukážeme si, co jsme dělali špatně. V pátek ve Vítkovicích to snad bude už dobré.

V pátečním souboji s německým soupeřem rozhodla první třetina, která se vám nepovedla, souhlasíte?
Ano, je to tak. Soupeř na nás docela vlétl a my jsme byli pomalí a nasázeli nám tak nějaké góly. To k tomu ale bohužel patří, my jsme se z toho už bohužel nedokázali zvednout. Možná kdyby bylo ještě více času, tak to zvládneme. Nevyšlo to.

Od druhé třetiny bylo vidět, že se tým zvedl a už pouze nebránil, a byl to i on, který občas zavářel na útočné polovině. Vyčinil vám trenér Draisaitl?
Řekl nám, že ta první třetina nebyl pochopitelně dobrá a trošku nás pokáral. I my jsme to ale věděli, že to z naší strany nebylo dobré a šli jsme zpět s tím, že to musíme zlepšit. Pomohli nám k tomu i nějaké přesilové hry a bylo to lepší. Pořád to však nebylo to, co chceme hrát.

Ke konci zápasu vaše přihrávka na snižovací gól nadělala na chvíli drama, jak se tam ta situace seběhla?
Ano, byl to gól ke konci utkání na 3:4. Kudrnka (Jaroslav Kudrna) mě to dával křížem na volej a mě nezbývalo nic jiného, než to zkusit prostřelit. Tomáš (Knotek) tam naštěstí výborně stál a kotouč tečoval.

V pátek startuje další ročník extraligy, už je v kabině cítit?
Přijde to spíše až příští týden, kdy se budeme chystat už na ten první zápas. Jsme rádi, že máme za sebou přípravná utkání a můžeme se soustředit pouze na ligu.

Jak vypadá vůbec váš program v nejbližších dnech, vejde se tam ještě někam volno?
Zrovna tento víkend máme volno a v pondělí se sejdeme a začneme zase naplno trénovat, abychom byli připraveni.