Mladí Votroci si připsali nečekanou výhru, tři body vybojovali proti Brnu

05.08.2014 07:14

Juniorští fotbalisté Hradce Králové přivítali za deštivého pondělního odpoledne favorizovanou Zbrojovku Brno. I přes mnoho šancí ale nakonec byla převedena v branku pouze jedna, a to ve 14. minutě z kopaček domácího Hegera. Hradečtí si tak připsali první vítězství v letošní sezoně Juniorské ligy.

Utkání začali výrazně aktivněji fotbalisté Hradce Králové. Ti se od úvodních minut snažili udolat obranu Brna. První veliká příležitost Hradeckých ale přišla až po necelé čtvrt hodině hry. To si pár metrů za polovinou vybojoval míč Vojtěch Heger, prošel s ním přes tři obránce až do velkého vápna, odkud poslal míč šikovně k levé tyči.

Hosté z Brna se pochopitelně snažili rychle srovnat. A málem se jim to i povedlo. Na povedený centr si vyskočil Černý, jenomže Jehličku nepřekvapil a domácí brankář dobrým zákrokem udržel domácí ve vedení. Těžko posoudit, jestli by se tak dělo i při následném rohovém kopu. Míč z něho se totiž zakroutil do velkého vápna, kde velice prudce prolétl, přičemž dobíhajícím útočníkům scházelo pouze pár centimetrů k dosažení srovnávacího gólu.

Radovat se tak nakonec mohli znovu černobílí. Vobejda vyzval do nadějného úniku znovu Hegera. Ten si tentokrát obhodil brankáře Halousku a postupoval ještě zhruba metr hlouběji do vápna. Tam už se ale stihli vrátit obránci a celou situaci zažehnat.

I přes tuto kritickou situaci se síly na hřišti srovnávaly a Brno se už pouze nebránilo, naopak to byli i hosté, kdo předváděl pohledný kombinační fotbal. Z jedné takové akce si hostující hráči vybojovali, jak se nakonec ukázalo, jednu z nejnadějnějších šancí na vyrovnání. Na hranici velkého vápna fauloval Zezula, jenomže Moukanza poslal míč pouze do obličeje Jana Hableho, který si do kádru domácích mladíků odskočil společně s Pavlem Čermákem z ligového kádru.

Druhý poločas vypadal ze začátku úplně jinak. Hru ovládali hosté, jenomže po deseti minutách se většímu tlaku dokázal Hradec vyrovnat. I tak se hrál nadále velice rychlý fotbal. Obráncům hostů párkrát nadělal starosti v záloze hrající Čermák a na druhé straně zase domácím Černý. Oni a ani jejich spoluhráči se ale už nedokázali prosadit.