V Šimkových sadech jste mohli najít peníze, o co se jednalo?

08.06.2014 09:39

Pokud jste v sobotu odpoledne potkali lidi ploužící se Šimkovými sady, kteří obhlíželi každou lavičku, tak věřte, že se vám to nezdálo. V nově zrekonstruovaných sadech totiž někdo schoval obálku s penězi, nikdo ale samozřejmě nevěděl kde se přímo nachází a především kolik se v obálce skrývá. Hra, která se do České republiky dostala na motivy ze světa, začala nabírat konkrétní rysy okolo patnácté hodiny, to neznámý člověk oznámil na Facebooku, že se obálka nachází na jedné z laviček před Katastrálním úřadem. Kolem šesté hodiny už byl znám výherce, který našel tři sta korun.
Loocash, jak se hra u nás nazývá, se objevila ale třeba i v Pardubicích, nebo na Moravě. Jedna ze sobotních byla podruhé v Hradci Králové. Tentokrát byly k dispozici indicie, že se obálka schovává na jedné z laviček na cestě mezi Gočárovou třídou a Hučákem. Výherce nakonec obálku našel zhruba po dvou hodinách. Tentokrát se radoval z výhry rovnou čtyř stovek.
Hra, která spočívá v tom, že kdo najde peníze, může si je nechat a naložit s nimi jak chce, o sobě dala poprvé vědět během tohoto týdne, kdy se na jejím WEBU začaly postupně objevovat informace, kde budou peníze poschovávané.