Votroci jsou v Synot lize!! V derby je spasil Emir Halilovič

04.06.2014 22:06

Úvodní minuty patřili hostům z Hradce Králové, hned po hvizdu se totiž vydali na polovinu domácích, kde došlo ni na pár dobrých příležitostí. Ani jeden z Hradeckých se ale nedostal k povedenému zakončení.

Pardubice se také po chvíli dostaly do útoku, z počátečních sice ještě nic nebylo, ovšem o chvíli později už ano. Fikejz z dálky vyzkoušel Koubka, který míč pouze vyrazil a k následné nebezpečné dorážce se hnal pronikající Klátil. Sice upadl ve vápně, rozhodčí ale situaci nehodnotil jako nedovolenou. 

Velká šance pro Hradec přišla v 37. minutě. Po závaru se totiž dostal míč k úplně volnému Kuličovi, který ale z hodně krkolomné pozice z malého vápna poslal míč s odrazem vedle. Následný roh přinesl podobný rozruch, míč nejdříve usměrňoval Holeš. Jeho hlavičku ale brankář vytáhl k nohám kuliče, který vracel zpět na Holeše. Míč našel Haliloviče, jenž by měl obrovskou příležitost na skórování, hosté se ale dopustili faulu, což sudímu Bílkovi neuniklo. 

Druhá polovina ze strany Hradce Králové začala více než dobře. Nejdříve se k míči na hranici velkého vápna dostal Kulič a velice tvrdou jedovkou vystrašil Frydrycha, který jen těsně doskočil k tyči a vytěsnil na roh. A právě z toho přišla další veliká šance, po obrovském závaru ve velkém vápně nejdříve zakončoval Rolko, po něm ještě Holeš a do třetice Shejbal, který ale trefil pouze tyč. Hosté dále tlačili a vybojovali si i další rohový kop. V pořadí s osmého málem padla první branka, míč se totiž nešikovně odrazil od paty Jeřábka, který „mířil“ těsně vedle brány. 

Pardubice se znovu dokázaly oklepat z tlaku Hradce Králové a i oni zahrozily. Po chybě obrany dostal na hranici šestnácky míč Řezníček. Koubek ale vytáhl fantastický zákrok, který i nadále držel naděje.

Trenér hostů následně na trávník poslal Zeleného, který si po chvíli vytvořil největší šanci Hradeckých. Dokázal totiž perfektně dojít vápnem až před Frydrycha, jenomže nepochopitelně nevystřelil, ale pouze balón posunul. O chvíli později si další šanci vypracoval matador v hostující sestavě Kulič. Ten z první napálil míč doprostřed brány, kde si to brankář pohlídal.

I nadále to byli hosté, kteří diktovali tempo zápasu, Hradec měl ale mnohdy i smůlu v koncovce. 
Hosté se dočkali v 78. minutě. Emir Halilovič vybojoval míč, na hranici velkého vápna obehrál obránce a poté nechytatelnou ranou poslal „votroky“ do Synot ligy. Tam se po roční odmlce vrací společně s Českými Budějovicemi.